Hoogerheide

Bijna driehonderd geheim agenten aan het werk tijdens Jeugdland in Hoogerheide

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er loopt een dief rond in Hoogerheide. De gouden Jeugdland-pet is gestolen. Bijna driehonderd kinderen zijn deze week aan het speuren en onderzoeken wie de dader is. Als echte geheim agenten gaan ze te werk. “Ik weet bijna zeker dat hij een snor heeft!”

Het is druk bij het scoutingterrein aan de Kooiweg in Hoogerheide. “En nu zijn nog niet eens alle groepen er”, zegt Mirjam Geers. Ze is de voorzitter van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk. Op woensdag stond er een grote waterbuikschuifbaan. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. “Het is een lekkere verkoeling met die dertig graden die we nu hebben.”

Snor

De kleinste kindjes zijn vooraan op het terrein bezig met hun onderzoek naar de dader. Ze hebben de afdruk van een schoenzool gekregen, die ze kunnen vergelijken met de schoenen van iedereen op het terrein. “Tot nu toe hebben we nog niet de juiste zool gevonden”, zegt een jongen met een lichtblauwe pet. “Maar we gaan hem sowieso vinden hoor. En anders weet ik een andere manier hoe we hem kunnen herkennen. Ik weet bijna zeker dat hij een snor heeft.”

Even denken ze een match gevonden te hebben. Maar helaas, de lijnen op de afdruk zijn recht, en deze zool heeft golfjes.

Gezellig

Daantje en Guusje zijn twee zusjes die al jaren naar Jeugdland gaan. “De spellen zijn hier altijd zo leuk”, zegt Guusje. “En veel van onze vriendjes en vriendinnetjes zijn op vakantie, dus zo hoeven wij ons niet te vervelen. Het is hier ook heel gezellig”, vult Daantje aan.

De zussen zijn net klaar met het buikschuiven. “De afwisseling van spellen en het geheim agent zijn is leuk”, vervolgt Guusje. “Maar we hebben allebei nog geen idee wie de dader is. Daar is het nog te vroeg voor.” Gelukkig hebben ze nog een aantal dagen de tijd om het uit te zoeken.