West-Brabant

Bijna vijf miljoen euro voor verkeersveiligheid in West-Brabant

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeenten in West-Brabant gaan volgend jaar bijna vijf miljoen euro steken in de verbetering van de verkeersinfrastructuur en verkeersveiligheid. Dat zijn de wethouders mobiliteit van de gemeenten en de Provincie Noord-Brabant overeengekomen.

Het regionale uitvoeringsprogramma 2019 telt ruim dertig projecten. De projecten richten zich vooral op de fietsveiligheid en de bereikbaarheid van West-Brabant.

‘Val op schop’

In 2019 krijgt het thema zichtbaarheid extra aandacht. Op twintig nader te bepalen locaties in West-Brabant vragen de gemeenten aandacht voor zichtbaarheid bij de doelgroep fietsende forensen. Het gaat hierbij om het regionale project ‘Val op shop’. Daarnaast voeren meerdere gemeenten fietsverlichtingsacties en zebra-acties uit. Verder is er geld beschikbaar voor verkeerseducatieprogramma’s op scholen.

Ook kunnen volgend jaar 150 jonge automobilisten in de streek deelnemen aan het project ‘Trials’. Dit project richt zich met name op alertheid in het verkeer. Daarnaast gaan verschillende gemeenten elektrische fietscursussen geven en worden er dynamische snelheidsdisplays, de zogenaamde smileys, geplaatst op diverse plekken in de regio.