Roosendaal

Binnenkort is de Suite in Roosendaal weer een bruisend cultuurcentrum

Van links naar rechts: Wethouder Arwen van Gestel en kwartiermaker Pieter Verduin

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het Roosendaals College van Burgemeester en Wethouders is van plan om de Suite nieuw leven in te blazen. Het moet een bruisend cultuurcentrum worden waar onderwijs, cultuur en ondernemen een plek krijgen. Het accent van Cultuurhuis de Suite moet liggen op de jeugd.

Hoe de gemeente dat gaat realiseren onderzoekt Pieter Verduin. Hij gaat als kwartiermaker aan de slag. Hij onderzoekt ook of het mogelijk is om samen te werken met Cultuurhuis Bovendonk. Verduin bekijkt hoe de huidige gebruikers zich samen kunnen profileren en hoe (nieuwe) gebruikers het gebouw, gelegen in Burgerhout, optimaal kunnen gebruiken. Hij neemt alle aspecten mee in zijn onderzoek. Van beheer tot onderlinge samenwerking en van huidig gebruik tot het aantrekken van nieuwe huurders.

Plan van aanpak

Eind april deelt de kwartiermaker zijn bevindingen met de huidige gebruikers van de Suite en de gemeente. Dan komt er een plan van aanpak om de Suite door te ontwikkelen. Dat plan laat, samen met de onderzoeksresultaten, zien of de Suite met nieuwe energie op lange termijn bestendig is. De gemeenteraad en het college praatten al langer uitvoerig over de toekomst van de Suite. Ondanks die gesprekken bleef de toekomst van de Suite onzeker. Mogelijk komt daar nu verandering in.

Onmisbaar

Volgens de gemeente zijn cultuurcentra zoals de Suite onmisbaar. “De gemeente Roosendaal wil dat de stad en dorpen aantrekkelijk zijn om in te wonen. Dat vraagt onder andere om een divers en aansprekend aanbod op het gebied van cultuur”, aldus de gemeente.

Dichtbij onze inwoners

Volgens cultuurwethouder Arwen van Gestel moeten inwoners makkelijk kunnen deelnemen aan culturele activiteiten. “Om dit zo toegankelijk mogelijk te maken, moeten die activiteiten dicht bij onze inwoners plaatsvinden”, vindt Van Gestel. “En dus moeten we in de wijken en dorpen zichtbaar blijven. Daarom zoeken we naar een passend vervolg voor de invulling van de Suite.”