Bergen op Zoom

Bioscoop startklaar, poppodium potdicht

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Dankzij de versoepelde corona-maatregelen kunnen sommige ondernemers hun zaak weer langzaamaan opstarten. Wij vroegen aan de bestuurders van C-cinema en van Gebouw-T hoe de vlag er dezer dagen bij hangt.

 

De bioscopen bijvoorbeeld, bereiden zich voor op filmvertoningen met maximaal dertig mensen per zaal. Carlo Lambregts, eigenaar van C-Cinema in Bergen op Zoom en Roosendaal kijkt dan ook reikhalzend uit naar 1 juni. Vanaf die datum mogen zijn bioscopen weer dertig mensen per zaal ontvangen. Als het meezit wordt dit aantal een maand later verhoogd naar honderd mensen per zaal. “Dan begint het er weer een beetje op te lijken”, zegt de bioscoopbaas die hard werd getroffen.

‘Wij zitten vast aan vergunningsplicht’

Voor poppodium Gebouw-T is er nog geen witte rook. “Helaas gelden die 1 juni en 1 juli voor ons niet”, zegt directeur Gert-Jan de Koster. “Wij zitten vast aan vergunningsplicht voor evenementen.” In samenspraak met de brancheorganisatie werkt Gebouw-T aan een protocol om weer open te gaan. “We hopen dat het zich gunstig blijft ontwikkelen en dat de regering de boel versoepelt waardoor we de boel kunnen opstarten.”, zegt de Koster. “We zenden livestreams en videoregistraties uit, maar het live-gevoel mist.”