Roosendaal

Björn Rommens versterkt de PvdA Roosendaal

Björn Rommens wordt lijsttrekker voor de PvdA Roosendaal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Kitty Joachems Kitty Joachems

Björn Rommens wordt in de raadsvergadering van de gemeente Roosendaal van 27 januari geïnstalleerd als burgerraadslid namens de PvdA. Rommens is in het dagelijks leven werkzaam bij Diagnovum als communicatieadviseur.

Door: Kitty Joachems

De afgelopen jaren was de 27-jarige Rommens maatschappelijk actief als voorzitter van de Jongerenraad Roosendaal en als voorzitter van de cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie Juzt. Momenteel is hij lokaal actief betrokken bij jeugdzorgorganisatie Conaction als (Nederlands jongste) voorzitter Raad van Toezicht en bij Citymarketing Roosendaal als vicevoorzitter Raad van Toezicht. Landelijk vervult hij de rol van ervaringsdeskundige over de jeugdzorg bij verschillende denktanks en overleggen, onder andere met het ministerie van Volksgezondheid.

Speerpunten

Rommens kijkt uit naar deze nieuwe stap in zijn carrière. Hij wil zich in de politiek concentreren op eerlijke en toegankelijke (jeugd)zorg en veilig en gezond opgroeien in Roosendaal. Hij vindt het belangrijk de stem van jongeren te betrekken in de besluitvorming en niet te praten óver maar mèt mensen. De PvdA-fractie bestaat na de installatie van Rommens uit Michael Yap en Paul Klaver als raadsleden en Ron Bouquet en Björn Rommens als burgerraadsleden.

Fractie op volle sterkte

Fractievoorzitter Michael Yap is blij met deze versterking als ondersteuning van de PvdA- fractie. “Björn heeft in diverse rollen al zijn maatschappelijke betrokkenheid laten zien in Roosendaal. Als jongere weet hij goed wat er speelt in onze samenleving. We zien uit naar de samenwerking en met hem is de fractie, met twee raadsleden en twee burgerraadsleden weer op volle sterkte. We gaan er een mooi jaar van maken richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 en blijven ons vol inzetten als PvdA voor een Roosendaal voor iederéén!”