Halsteren

Overkapping zwembad De Melanen krijgt nieuwe bestemming in Hoofddorp

De overkapping, destijds gebruikt bij De Melanen, is verkocht aan ETO Hoofddorp.

Han Verbeem Han Verbeem

De voormalige overkapping, die in de afgelopen jaren bij het Halsterse zwembad De Melanen heeft gestaan, is voor 20.000 euro verkocht aan Stichting ETO in Hoofddorp. Daar krijgt deze een nieuwe bestemming als mobiele sporthal. Dat heeft de Bergse sportwethouder Barry Jacobs donderdag bekendgemaakt.

Tijdens verbouwing De Schelp

De zogeheten blaashal is tijdelijk gebruikt als noodvoorziening tijdens de momenten dat zwembad De Schelp gesloten was voor renovatie en herstelwerkzaamheden. Dat was nodig om de zwemprogamma’s zoveel mogelijk te laten doorgaan, aldus Jacobs. Inmiddels is de tijdelijke hal overbodig en heeft de gemeente er geen andere bestemming voor kunnen vinden.

ETO blij met aankoop

Voorzitter Wilko Geesink van Stichting ETO is enorm blij met de aankoop, omdat daarmee een zaaltekort op het plaatselijke sportpark wordt opgelost. De hal ligt al drie weken opgeslagen in Hoofddorp wordt binnenkort opgebouwd. Deze krijgt een nieuwe bestemming als mobiele sporthal, voor het trainen van jeugdspelers van honkbal- en softbalclub Hoofddorp Pioniers. Maar ook de plaatselijke schooljeugd kan er terecht, merkt Geesink op.  Het sportterrein is eigendom van de gemeente Haarlemmermeer, de zaalvoorzieningen zijn van ETO. De stichting verkeert echter in financieel zwaar weer, vorig jaar heeft Haarlemmermeer nog een miljoenenschuld van de stichting overgenomen. De hal is uit eigen middelen bekostigd, benadrukt Geesink, en niet gefinancierd door de gemeente.