Roosendaal

Black Horse schenkt 600 euro aan Alzheimer West-Brabant

Eric Meeusen overhandigde een cheque van 600 euro aan Ad Vos van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant

Redactie Redactie

Afdeling West-Brabant van Alzheimer Nederland heeft een bijdrage van zeshonderd euro ontvangen van Eric Meeusen, uitbater van zalencomplex Black Horse aan de Hoogstraat in Roosendaal. Hij overhandigde de donatie namens Stichting Goall aan Ad Vos, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant.

Stichting Goall is als goededoelenorganisatie verbonden aan de Black Horse en werft inkomsten uit bingo’s die daar worden gehouden. Ad Vos was blij verrast met de schenking en zegde toe het bedrag te zullen besteden aan voorlichtingsmaterialen die voor Roosendaal en omgeving worden ingezet.  

Alzheimer West-Brabant

Alzheimer West-Brabant is met 55 vrijwilligers actief in zes gemeenten in West-Brabant, waaronder de gemeente Roosendaal. De organisatie heeft als doel eraan bij te dragen dat mensen met dementie zo lang en zo goed als mogelijk is in de samenleving kunnen blijven functioneren. Men organiseert Alzheimer Cafés en stimuleert het bewustwordingsproces dat dementie wezenlijk in de samenleving aanwezig is. Zij komt op voor belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. “Als patiënt, als partner of familielid. Ook kun je ermee te maken krijgen als bijvoorbeeld mensen uit je woonomgeving of leden van de vereniging waar je lid van bent door dementie worden getroffen”, aldus Vos.