Bergen op Zoom

Blazersensemble luistert voor 50e keer herdenkingen op

© Dick Vermaas Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Bergen op Zooms Blazersensemble verzorgt dit jaar voor de 50e keer de muziek rondom de herdenkingen van de bevrijding.

Het Blazersensemble werd opgericht op 18 oktober 1969 ter gelegenheid van de 25-jarige viering van de bevrijding van Bergen op Zoom. De Canadese ambassadeur woonde destijds de plechtigheid bij en het Blazersensemble werd gevraagd dit muzikaal te omlijsten. Sindsdien wordt er ieder jaar gespeeld op de herdenkingsplechtigheden op zowel de Britse als Canadese begraafplaats en bij het herdenkingsmonument op het Thaliaplein.

Heel bijzonder is dat één van de leden van het eerste uur, trompettist Piet Koolen, al die jaren op de herdenkingen heeft gespeeld. Jarenlang speelde hij de Last Post.

Jubileumjaar

De optredens tijdens de herdenkingen in Bergen op Zoom zijn een belangrijk onderdeel van het jubileumjaar van het ensemble. Dit jaar vinden de herdenkingen plaats op zaterdag 26 oktober (Britse begraafplaats) en zondag 27 oktober (Canadese begraafplaats). Het Blazersensemble sluit het jubileumjaar af met een kerstconcert op donderdag 19 december.