Wouw

Blije gezichten en luid gejuich tijdens TruckRun Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bijna 150 vrachtwagens toerden zaterdagmiddag door West-Brabant. Dat kan haast niemand ontgaan zijn, want de stoet wist de claxon erg goed te vinden. Mooi voor de toeschouwers én de inzittenden: de groep vrachtwagens was namelijk onderdeel van TruckRun Roosendaal.

Tijdens een TruckRun gaan mensen met een beperking een dagje mee op pad in een vrachtwagen. Dat was ook zo in Wouw, waar de meer dan 140 cliënten en hun begeleiders in een grote pendelbus van de Markt naar industrieterrein De Donken werden gebracht. “Ze hebben net een optreden van Edwin Bos achter de rug”, vertelt organisator John van Bergen.

Ik vind het getoeter erg cool.

De grote groep deelnemers verzamelt zich bij het industrieterrein van Wouw. Alle trucks staan daar al opgesteld, veel zijn mooi versierd met ballonnen en slingers. Ook de brandweer, die aan de overkant van de weg zit, heeft wat wagens buiten gezet. Iedereen kijkt zijn ogen uit. “Ik heb er heel veel zin in”, vertelt de 17-jarige Roberto. “Vooral het getoeter vind ik erg cool.”

Een voor een komen de vrachtwagens naar voren rijden. Het is tijd om in te stappen. De claxongeluiden schalmen door heel Wouw, en de deelnemers worden steeds enthousiaster. Wanneer een rode truck zijn kar laat kiepen, wordt er van alle kanten gegild en gejuicht. “Wat is dit gaaf!”, roept een jongen met een zwarte jas.

Dit wordt een hele mooie dag.

Voor een andere deelnemer is het al de vierde keer dat hij meedoet met de TruckRun. Een beetje gespannen staat hij te wachten. “Ik denk dat dit een hele mooie dag gaat worden. Daarom doe ik zo graag mee.”

Maar niet alleen de deelnemers zijn enthousiast, ook de truckers genieten enorm van deze dag. “Het is toch prachtig om al die mensen een grote lach op hun gezicht te bezorgen”, vervolgt John. Een andere trucker, ook met de naam John, is het daar helemaal mee eens. “Het is fijn om ze zo’n leuke dag te bezorgen. En wij vinden het natuurlijk ook gewoon erg leuk om lekker rond te rijden.”

De stoet reed door Wouw, Kruisland, Oud Gastel, Steenbergen, Halsteren, Dinteloord, Nispen en Roosendaal.