Bergen op Zoom

Bliksembezoek koningspaar aan Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Aan het eind van de ochtend ontving Bergen op Zoom koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de Grote Markt. Nadat het koninklijk echtpaar eerder die morgen Ossendrecht bezochten, stonden Bergen op Zoom en Sprundel nog op het programma. Rond kwart over 1 verliet het stel de stad om tot slot in Sprundel het regiobezoek af te ronden.

Rond half 12 arriveerden koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Daar werden zij ontvangen door burgemeester Frank Petter en ze maakten daar meteen kennis met de Bergse cultuur. Er was aandacht voor vastenavond, de stadsreuzen en zelfs de Peperbus sprak nog tegen het hoog bezoek.

Vervolgens was het moment daar om naar Hotel De Draak te gaan, de oudste herberg van ons land. Hotel De Draak is in het verleden afgebrand en daarom was het thema van dit korte bezoek ook wederopbouw. De veerkracht van de eigenaar van het pand is leerzaam.

Toen was het tijd om naar het Markiezenhof te gaan. Daar ging koning Willem-Alexander in gesprek met ex-werknemers van Philip Morris. Daarnaast kwamen nog andere zaken aan bod, zoals cultuur en innovatie. Bergen op Zoom is ook een groene stad, de groenste van Europa zelfs. Dat bleek bij de overige onderwerpen. Er werd namelijk ook gesproken over biobased producten.

Rond kwart over 1 zat het koninklijk bezoek erop en moest de stoet door naar Sprundel, waar de volgende activiteiten op hen stonden te wachten.

Foto: Kitty Joachems (c) ZuidWest TV