Woensdrecht

Bloembakken geven dorpshart Woensdrecht meer fleur en kleur

Han Verbeem Han Verbeem

Het Col. Whitakerplein in de dorpskern van Woensdrecht is opgevrolijkt met vier fraaie bloembakken. Ze staan vol kleurrijke zomerbloemen en zijn er gekomen op initiatief van het Dorpsplatform Woensdrecht. De aanschaf, ruim 2.300 euro, is mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het dorpsstimuleringsfonds iDOP. Vrijdagmiddag was er een officieel moment, waarbij het laatste plantje in één van de bakken is geplaatst.

De vierkante bakken staan op de hoeken van het centrale plein in Woensdrecht. Gerard van den Bergh is als voorzitter van het Dorpsplatform blij met deze nieuwste aanwinst voor Woensdrecht. “Eerder hebben we al mooie projecten gerealiseerd, zoals bij het uitzichtpunt op de Rijzendeweg en het inzaaien van bloemenstroken met bijenvriendelijke planten en bloemen.” Ook is aan de Fortuinstraat een nieuw speeltoestel geplaatst als vervanging van het klimrek dat tijdens de Oudejaarsnacht is afgebrand. “Alles zorgt ervoor dat Woensdrecht als dorpskern nóg mooier wordt”, zegt Van den Bergh.

Zorgboerderij De Leemberg

Nu de plantenbakken er staan moeten deze natuurlijk wel onderhouden worden. De medewerkers van Zorgboerderij De Leemberg houden de planten netjes bij en hoveniersbedrijf Bart van der Veen zorgt als lokale Groenbewust-ondernemer voor het plantmateriaal. De bakken zelf zijn vervaardigd uit roestvaststaal door de firma Tummers uit Hoogerheide.

Nadenken over volgend project

Nu het bloembakken-project is afgerond is er nog een bedrag van enkele duizenden euro’s over van het iDOP-budget. Het Dorpslatform is nu bezig om daar een passende bestemming voor te zoeken. “We zijn daarover aan het nadenken. Maar we vinden daarvoor zeker een geschikt project”, zegt Van den Bergh.