Hoogerheide

Bloemen voor juffen en meesters van De Dobbelsteen

Juf Christa van groep 5 krijgt bloemen van de burgemeester

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Na een wekenlange sluiting van de basisscholen gingen vanmorgen de meeste kinderen weer naar school. Het weerzien tussen docenten en leerlingen deed iedereen zichtbaar goed. Burgemeester Adriaansen en wethouder van der Beek kwamen langs op basisschool de Dobbelsteen in Hoogerheide om de juffen en meesters in de bloemen te zetten.

Door: Vincent Krijtenburg

De lessen waren nog maar net van start toen Steven Adriaansen en Lars van der Beek de basisschool aan het Philomenahof betraden. Van der Beek: “We waarderen het zeer dat alle scholen -of in ieder geval de Dobbelsteen- weer open zijn vandaag.” Met de kleine verspreking heeft de wethouder het over de LPS-scholen die nog niet open wilden gaan, maar na ophef woensdag de lessen hervatten. “De leraren en leraressen hebben geen makkelijke tijd gehad. We hebben daarom besloten om iedereen als dank een bloemetje aan te bieden.”

Te vroeg

De bloemen werden erg positief ontvangen door het schoolpersoneel, zegt directeur Hanneke Meulblok. “We werken volgens een protocol met maatregelen waar we ons aan moeten houden. De kinderen lopen niet door elkaar, maar blijven per groep bij elkaar”, zegt ze. Niet alle kinderen zitten weer in de schoolbanken. Sommigen volgens nog les via de computer. “Dat zijn kinderen waarvan de ouders een positieve corona-test hebben. Er zijn ook ouders die het even te vroeg vinden om hun kinderen naar school te laten gaan.”

Verrassing

In de klas van Christa Cloots zitten deze maandag twaalf leerlingen. “De burgemeester en de wethouder stonden opeens in de klas. Een hele leuke verrassing”, zegt de juf. “De kinderen hebben thuis keihard gewerkt, maar zo in de klas is het toch veel makkelijker.” De leerlingen beamen dat: “We mogen na zeven weken eindelijk weer naar school dat is echt heel fijn. Het is makkelijker om even iets te vragen aan de juf”, klinkt het uit de schoolbankjes. De leerlingen en de juf zijn maar wat blij dat de school weer open is. De wethouder ook: “Onderwijs is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Scholen die dicht zijn, dat hoort niet. Ze moeten lekker naar school kunnen gaan”, zegt Van der Beek.

Normaal

Hoe het nu verder moet met het onderwijs? Daar weet ook de schooldirecteur geen antwoord op. “We kunnen niet te ver vooruit kijken. Er zijn steeds andere maatregelen. We moeten maar afwachten wat er gaat gebeuren maar we hopen net als iedereen dat we zo snel mogelijk weer zo normaal mogelijk ons onderwijs vorm kunnen geven en dat al onze kinderen bij ons zijn”, zegt Meulblok.