Roosendaal

BLØF is publiekstrekker Rooskleurig Festival

Het is nog maar de vraag of BLØF later deze maand in het Vrouwenhofpark staat. (Foto: Rooskleurig Festival)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Roosendaalse popfestival Rooskleurig heeft de Zeeuwse band BLØF weten te strikken voor het hoofdprogramma. Met de komst van BLØF is de programmering voor Rooskleurig rond.

Popfestival Rooskleurig heeft de programmering rond: BLØF is de headliner van het Roosendaalse festival. De andere artiesten die op zaterdag 22 augustus optreden in het Vrouwenhofpark waren al bekend. Dat zijn Nielson, MAAN, Suzan & Freek, Q Music Het Foute Uur en de Roosendalers SOOPH!, DJ Seaze en presentator Lieke.

Muziek voor jong en ouder

“Met dit programma zetten we in op jong en ouder, we zijn er dan ook erg trots op dat we een grote nationale act als BLØF – de band met de meeste quoteringen in de Top 2000 – hebben kunnen boeken,” zegt programmeur Koen Vaas. “Daarmee is ons programma in balans want we bieden ook onze oudere bezoekers een herkenbaar geluid.”

Roosendaals karakter

De Roosendaalse SOOPH! doet de opening van Rooskleurig. Ze is bekend van The Voice of Holland en treedt op met haar band. DJ Seaze sloot de vorige editie van Rooskleurig af, maar is nu gevraagd om de muziek te verzorgen tussen de andere acts door. De organisatie kiest heel bewust voor Roosendaals talent. “We vinden het belangrijk dat naast de Nederlandse top het programma ook een Roosendaals karakter krijgt,” aldus Vaas. “De presentatie van Rooskleurig is daarom in handen van 3FM & Avrotros DJ Lieke.”

Kaartverkoop

Het Rooskleurig Festival is op zaterdag 22 augustus van 13.00 uur tot 23.00 uur in het Vrouwenhof in Roosendaal. De Early Bird tickets zijn uitverkocht, maar gewone kaarten zijn er nog. Ze kosten 30 euro per stuk en zijn te koop via de website van Rooskleurig of via de Facebookpagina van het festival.