Geen regio geselecteerd

‘Blond Rooske’: een speciaal biertje voor 750 jarig bestaan van Roosendaal

Burgemeester Jacques Niederer onthulde de naam van het speciale jubileumbier © Christian Traets Fotografie

Redactie Redactie

‘Blond Rooske’. Dat is de naam van het bier wat speciaal is gebrouwen voor het 750-jarig bestaan van Roosendaal. Vrijdagavond is in de Spiegeltent op de Nostalgische Kermis de naam op feestelijke wijze onthuld door burgemeester Niederer.

Tijdens een proeverij van het Roosendaals Biergilde kwam een aantal leden op het idee om voor het jubileum van de stad een speciaal biertje te brouwen. Cor Verbogt, voorzitter van Stichting Roosendaal 750 jaar, werd op de hoogte gebracht van het plan. Hij bleek meteen enthousiast. Er werd een wedstrijd uitgeschreven en via een oproep in de kranten en op Facebook, hoopte het biergilde op 6 of 7 aanmeldingen van brouwers. Maar dat pakte anders uit: in totaal werden 14 bieren aangeboden om geproefd te worden.

De Roosendaalse bierkenner en – proever Jan van Bragt werd ingeschakeld om te helpen. En na verschillende proefses­sies bleek het bier van Tony Aarden met kop en schouders boven de andere bieren uit te steken.

Voor een originele naam voor het biertje werd een beroep gedaan op de creativiteit van de Roosendalers. En met succes. Er werden meer dan 150 namen aangedragen. Een jury koos uiteindelijk voor ‘Blond Rooske’. Een naam die volgens het Roosendaals Biergilde perfect past bij dit speciale jubileumbier.

‘Blond Rooske’ is sinds vrijdagavond verkrijgbaar in alle horecagelegenheden in de binnenstad van Roosendaal.