Roosendaal

Bockbierfestival krijgt primeur van eerste Roosendaalse collab bier

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal krijgt haar eerste collab speciaalbier: de Bockdown. Een collab bier is een speciaal bier dat gemaakt is door meerdere brouwerijen. De Bockdown is gemaakt door AAA-Brouwerij, Laveloos, De Parelhoen en Hart4Bier. Het eerste collab bier van Roosendaal wordt gepresenteerd op het Bockbierfestival op zaterdag 3 oktober.

Een zacht, licht gekruid dubbelbock bier met een alcoholgehalte van 8,4 procent. Dat is wat de brouwers van Bockdown beloven. Bockdown is het eerste collab bier dat ooit in Roosendaal is gemaakt. Een collab bier wordt altijd gemaakt door meerdere brouwerijen.

Compleet Roosendaals bier

Martijn van Turnhout, die in de organisatie zit van het Roosendaals Bockbierfestival, is blij met de primeur. “Het zijn alle vier Roosendaalse brouwerijen:  AAA-Brouwerij, Laveloos, De Parelhoen en Hart4Bier”. Bockdown is dus een op en top Roosendaals speciaal bier.

Je zult nog even geduld moeten hebben om de Bockdown zelf te kunnen proeven. Het collab bier wordt officieel gepresenteerd en geschonken op het Roosendaals Bockbierfestival. En dat is pas op zaterdag 3 oktober. Er doen 6 cafés mee aan het Bockbierfestival en samen schenken ze meer dan 50 verschillende bockbieren.

Coronaproof door buitenbars

De organisatie maakt er een coronaproof evenement van. “We hebben vooral buitenbars. Dus gewoon een jas aan en dan buiten met je eigen groep gezellig proeven,” vertelt Van Turnhout. De buitenbars komen op en rond de Markt te staan. Er is natuurlijk ook live-muziek.

Op de website van het Roosendaals Bockbierfestival kun je nu al met korting proefglazen, festivalboekjes en festivalmunten bestellen. De organisatie geeft vooraf korting om alvast te kunnen peilen hoe druk het gaat worden. Als het Bockbierfestival niet doorgaat, dan krijgen de kopers hun geld teruggestort.