Woensdrecht

Boek over Woensdrechtse oorlogsslachtoffers komt uit in oktober

Jan van Elzakker

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Heemkundekring Het Zuidkwartier presenteert in oktober het boek ‘Het verdriet van Woensdrecht’. In het boek staan verhalen over de 72 Woensdrechtse burgers die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog.

‘Het verdriet van Woensdrecht’ is geschreven door Jan van Elzakker en Louis Minnebach. Zij houden op dinsdag 8 oktober een boekbespreking in het gemeentehuis van Woensdrecht. Na afloop van de lezing is het boek te koop. Het boek gaat 24,95 euro kosten. Behalve voor leden van de Heemkundekring, want die krijgen een exemplaar van ‘Het verdriet van Woensdrecht’ cadeau.

Het eerste exemplaar van ‘Het verdriet van Woensdrecht’ wordt eerder die dag al uitgereikt aan burgemeester Steven Adriaansen. Maar dat is een besloten bijeenkomst. Bij de presentatie ‘s avonds is wel iedereen welkom.

De boekbespreking op 8 oktober is vanaf 19.30 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis van Woensdrecht aan de Huijbergseweg 3 in Hoogerheide. Het boek is daarna ook te koop bij Primera in Hoogerheide, het Zoete Rijk in Ossendrecht en Primera in Putte.