Roosendaal

Boek Roosendaal 750 jaar vertelt rijke geschiedenis van de stad

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het boek telt 240 bladzijden, is rijk geïllustreerd en het vertelt de geschiedenis van Roosendaal aan de hand van verschillende thema’s. Als titel is gekozen ‘In een plaats genaamd Roosendaal’. Dinsdagmorgen werden de eerste exemplaren gedrukt bij De Wouwse Drukkerij.

De bedoeling was dat het boek zou verschijnen in een oplage van 500 exemplaren, maar de inschrijving liep zo voorspoedig dat er nu 1250 stuks worden gedrukt.

Jubileumboek                          

Ben Maas is één van de auteurs van het jubileumboek. “Het was onze bedoeling een boek te schrijven, waarin we een heleboel bij elkaar zetten van wat er al over Roosendaal geschreven is. Met dit boek hopen we het allemaal mooi samen te vatten. We hebben eigenlijk heel weinig nieuw onderzoek gedaan, maar af en toe was dat wel nodig.”

Illustraties

De illustraties in het boek zijn bijna allemaal bewerkt door Marius Broos. Hij is van mening dat een boek valt of staat met mooie plaatjes. “Als het enigszins kan in kleur, maar als het over historie gaat kan dat niet altijd. Maar ik heb ervoor gezorgd dat de oudere plaatjes ook goed tot zijn recht komen in het boek.”  Volgens Broos moeten de lezers vooral kijken naar de plaatjes. Die moeten je verleiden om ook stukken van de hoofdtekst te lezen en zo kennis op te doen.

Oppervlakkig

“Nu moet je alles uit allerlei andere artikelen zoeken en die zal je weer nodig hebben, wil je meer weten. Maar oppervlakkig hebben we nu wel heel veel in één boek bij elkaar gezet”, vertelt Maas trots.

Op zaterdag 22 september wordt het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Niederer in de Sint Jan in Roosendaal. Het boek is vervolgens te koop voor 30 euro.