Geen regio geselecteerd

Boels Ladies Tour 2018 op de Kade

Redactie Redactie

Op zondag 2 september 2018 eindigt de Boels Ladies Tour 2018 in Roosendaal en omgeving. Roosendaalse wethouder sport Toine Theunis heeft dit bekend gemaakt. Dit deed hij samen met stichting Wieler comité Roosendaal en de landelijke organisatie van de Boels Ladies Tour.

 

Theunis is erg verheugd de internationale wereldtop bij de vrouwen te kunnen begroeten en is blij met de komst van de prestigieuze tour naar de stad. Met de vorige editie zijn er problemen ontstaan rond de verkeersveiligheid. De gemeente gaat nu in samenwerking met de organisatie ervoor zorgen dat de veiligheid en afwikkeling van het verkeer beschermd blijft. Dit is een vereiste die het college van B&W gesteld heeft voor het organiseren van dit evenement.

De start en de finish zullen op de Kade plaatsvinden. Ook is het parcour nagenoeg gelijk als de voorgaande editie. Dit meldt Phile Poppe namens de lokale organisatie. “De vertrouwde kermisronde verplaatsen we ook naar deze zondag zodat we er een mooi wielerfeest van kunnen maken. De Kermis die elk jaar in de binnenstad van Roosendaal in deze periode georganiseerd wordt, biedt een prachtig decor voor beide fietsevents.”

De Ladies tour kent een lange historie. Al meer dan 20 jaar wordt de rittenkoers voor dames georganiseerd en behoort sinds kort tot de UCI Women’s World Tour 2017. De ronde telt 6 etappes, inclusief een proloog en een tijdrit. De ronde werd in 2017 gewonnen door Annemiek van Vleuten die zowel de eerste prijs van de proloog als de tijdrit in Roosendaal binnen haalde.