Bergen op Zoom

Boete voor dochter Klaas Otto voor smaad en laster

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De dochter van Klaas Otto krijgt een boete van zeshonderd euro voor smaad en laster tegen burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom. Dat werd maandag besloten tijdens een hoorzitting met het Openbaar Ministerie (OM). Het OM zal niet overgaan tot rechtsvervolging.

De woonwagen van de familie Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom werd in mei doorzocht vanwege een witwaszaak tegen Klaas Otto. Na de doorzoeking werd een spandoek met beledigende tekst opgehangen aan het hek bij het woonwagenkamp.

De 23-jarige dochter van Otto plaatste op haar Facebookaccount een bericht waarin ze burgemeester Petter beledigde. Bij de tekst stonden twee foto’s met daarop een spandoek met de tekst ‘Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners’.

In de tekst werd ook verwezen naar de aanvraag van een vergunning die niet naar wens zou zijn verlopen. Burgemeester Petter deed vervolgens aangifte van belediging, smaad en laster.

Volgens het OM is de boete hoger uitgevallen dan normaal. Voor smaad en laster krijgt men meestal een boete van tweehonderd euro. Voor iemand in een publieke functie is het bedrag hoger.