Roosendaal

Boksclinic voor Roosendaalse Rocky’s op leeftijd: ‘Knock-out gaan we proberen’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Olympisch bokser Arnold Vanderlyde gaf woensdagochtend een clinic aan een groep Roosendaalse senioren. Aandachtig staan ze naar hem te luisteren op het grasveld van voetbalvereniging DVO’60. “Pak snel die handschoen op,” spreekt hij hen gemotiveerd toe.

Door te boksen blijven de ouderen hun conditie, coördinatie, kracht en aanpassingsvermogen ontwikkelen. “Daarnaast is bokstraining de beste training om fysieke en mentale balans te creëren,” aldus Vanderlyde.

De boksclinic is onderdeel van de Nationale Beweegweek voor Ouderen en de OldStars VitaliteitSpelen, waar Vanderlyde ambassadeur voor is. In zijn clinic staan passie, plezier, integriteit en vertrouwen centraal.

Flinke stoot

De 69-jarige Nico Claus heeft het in elk geval naar zijn zin. Hij krijgt nieuwe inzichten van Vanderlyde om vitaal te blijven. “Dat zakt wel eens in. Thuis blijft dat toch achter.” Op het voetbalveld heeft de voormalig karatebeoefenaar inmiddels al een flinke stoot uitgedeeld aan zijn tegenstander. “Blijkbaar iets te hard.”

Gelukkig ligt de 57-jarige Marjan Hamelink er nog niet verslagen bij. Zelf is ze ook aardig op dreef. “Een knock-out gaan we nog proberen,” grapt ze. “Het gaat niet om de harde klappen,” vult de 72-jarige Jan van Hoofddorp aan, die zich goed overeind weet te houden. Na vandaag zou hij nog eens met zijn dochter willen sparren. “Ik heb de handschoenen er al voor aan.”

Vanderlyde kijkt tevreden toe. “Bewegen is van fundamenteel belang om gelukkig gezond en fit oud te worden.”