Roosendaal

Boorschade Kalsdonk bereikt politiek: ‘Dit kan niet de bedoeling zijn’

Sven de Laet Sven de Laet

Bewoners van de Roosendaalse wijk Kalsdonk zijn ten einde raad. Eerst werden ze wekenlang gek van de bonkende heiwerkzaamheden voor logistiek centrum Campus A58, nu zien ze hun huizen langzaam afbrokkelen door boringen op diezelfde bouwplaats. Dat kan zo niet langer, vindt ook de lokale VVD-fractie.

Burgerraadslid Gerrit Vruwink maakt zich al langer hard voor de bewoners van de Teslastraat, die recht tegenover het oude Philips-terrein wonen. “Door de bouwwerkzaamheden hebben die huizen enorme schade opgelopen. Er lopen scheuren tussen de muren en het plafond, waar je je hand in kunt steken. Je ziet zelfs buizen van de elektriciteit lopen. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

De buurtbewoners worden nu van het kastje naar de muur gestuurd.

Vruwink ziet wat de schade met de buurtbewoners doet. “De mensen zijn bang dat ze niet gehoord worden en vrezen dat er niks gaat gebeuren.” Tot nu toe raadt het bouwbedrijf omwonenden met schade aan om dat te melden via een speciale site. De gemeente heeft na eerdere klachten al gezegd geen rol te spelen, omdat zij geen opdrachtgever is van het nieuwe logistieke centrum. “De buurtbewoners worden nu van het kastje naar de muur gestuurd.”

Daarom moet er zo snel mogelijk actie worden ondernomen, vindt Vruwink. Vorige week stelde hij samen met fractievoorzitter Kees Verstraten vragen aan het college over de rol die de gemeente hier toch in kan spelen. “Zonder een zwarte piet aan te wijzen, willen we dat er een goede oplossing komt. Voor het bouwbedrijf, voor de gemeente en uiteraard voor de mensen. Die hebben gewoon recht op de goede woning die ze hadden, maar nu ineens veel minder waard is.”