Dinteloord

Bootongeluk Dinteloord: zoekactie gestopt, meerdere doden bevestigd

Bootongeval Dinteloord 3 oktober 2023

Afbeelding: Christian Traets Fotografie

Raymon Mens Raymon Mens

Woensdagavond heeft de politie het lichaam gevonden van de laatste persoon die werd vermist na het bootongeluk bij de jachthaven van Dinteloord. De lichamen van de twee andere vermisten werden al eerder geborgen. Hun identiteit is nog onbekend.

De slachtoffers waren aan het vissen op een klein vaartuig. Dat sloeg dinsdagmiddag door nog onbekende oorzaak om. Het ongeluk gebeurde op het Volkerak, een zoetwatermeer op de grens van Noord-Brabant, Goeree-Overflakkee en Sint Philipsland. Van de vier mannen die aan boord waren, heeft alleen een 40-jarige Duitser het overleefd. Hij werd dinsdag gezond en wel uit het water gehaald.

Grootschalige zoekactie ging ook woensdag door

Het lichaam van het eerste dodelijke slachtoffer werd dinsdagmiddag al geborgen. Hulpdiensten rukten massaal uit om de hele middag en avond naar de andere twee vermisten te zoeken. Er waren brandweerteams uit zowel Zeeland, Brabant als Zuid-Holland naar de haven gereden. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zei dinsdagavond al dat de twee drenkelingen waarschijnlijk niet meer in leven waren.

Ongeluk Jachthaven Dinteloord 3 oktober 2023
Foto: 112 Markiezaten

Woensdag werd met onder andere sonarapparatuur verder gezocht naar de lichamen van de twee drenkelingen. Woensdagmiddag werd het eerste stoffelijk overschot gevonden en nu ook het lichaam van de derde vermiste is gevonden, is de zoekactie ten einde. Het onderzoek naar de toedracht gaat door.