Bergen op Zoom

Bord tijdelijk parkeerverbod vanwege corona nu al gesloopt

Foto rechts: Jeugdagenten BoZ (Instagram)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het verkeersbord met het parkeerverbod aan de Boulevard in Bergen op Zoom is meteen al gesloopt. Het parkeerverbod aan de Boulevard is nodig vanwege de coronacrisis. Maar het verkeersbord werd blijkbaar niet door iedereen gewaardeerd.

Steeds meer gemeenten sluiten parkeerplaatsen af om bezoeken aan stranden, boulevards en wateren tegen te gaan. Dat moet een te grote toestroom van mensen voorkomen. Op de fiets of te voet komen, mag nog wel. Het parkeerverbod wordt blijkbaar niet door iedereen gewaardeerd.

Aan de Boulevard in Bergen op Zoom was ook een bord weggezet dat een voorlopig parkeerverbod aangeeft. Het geldt voor de hele strook en voor alle parkeervakken. Het viel blijkbaar niet in goede aarde: in de nacht van dinsdag op woensdag was het al gesloopt.

Strijd tegen corona

Een foto van het omgevouwen verkeersbord staat op het Instagram-account ‘Jeugdagenten Bergen op Zoom’. Eronder staat: “Helaas vonden sommige mensen het nodig om deze borden te vernielen. We zullen met zijn allen de strijd tegen corona moeten aangaan!” De politie vraagt om begrip voor de tijdelijke afsluiting.


 

Flinke boetes

Politieteam Bergen op Zoom kondigt in verband met de maatregelen aan: “De Boulevard zal regelmatig meegenomen worden in de surveillanceronde van de politie, de wijkagent en de gemeente. Er zal hier dan ook streng op worden gehandhaafd!” Wie er toch geparkeerd staat ,kan rekenen op een boete van 95 euro. Daar komt nog 9 euro administratiekosten bovenop.

Niet gerust

In de omgeving van de Boulevard is niet iedereen gerust op de maatregel. Bewoners van onder meer de Rooversberg en Tarweplaat zijn bezorgd dat mensen nu daar gaan parkeren. En dat zij straks zelf geen plaats meer hebben, voor zichzelf maar ook voor familie en zorgverleners. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat die zorgen serieus besproken worden in het crisisoverleg. Als er een zogeheten ‘waterbedeffect’ optreedt, volgen misschien aanvullende maatregelen.