Roosendaal

Borrelen in een container, op festivalachtig buitenterras SPOT in Roosendaal

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Een containerbar met hippe speciaalbieren, lekkere food en fijne muziek. Zo omschrijft SPOT zichzelf. Het ‘festivalachtige’ buitenterras opent volgende maand haar deuren in Stadsoevers. “We willen een fijne vibe creëren op deze plek.”

Het concept is bedacht door Trophies Events, dat ook foodtruckfestival Appeltje Eitje en Rooskleurig Festival organiseert. Tijdens de coronacrisis zaten de evenementontwikkelaars met de handen in het haar. “Toen Rooskleurig werd verplaatst, zijn we gaan kijken wat we binnen de geldende maatregelen konden doen,” vertelt co-founder Koen Vaas.

Levendigheid creëren

Daar kwam het idee voor een pop-upterras uit. “We kregen hier zo veel energie van, dat we met Stadsoevers in gesprek zijn gegaan over wat we voor en met de wijk konden,” vervolgt Vaas. “Ons concept klonk ze als muziek in de oren.”

Met een goedgekeurde omgevingsvergunning in hun bezit, wordt er momenteel hard gewerkt op het Urban Sports Park. Voor de deur zit een speeltuin, achter een bootcampparcours en er wordt gebouwd aan een skatebaan, freerunparcours en basketbalveldje. “Het is een plek die levendigheid creëert. Het is echt een aanwinst voor Roosendaal.”

SPOT wordt de horecavoorziening in dit plaatje. Inmiddels staat de basis aan containers en wordt er gebouwd aan een houten constructie, waar de bar in komt. Daar wordt een tent aangezet, met aangrenzend het terras. “Als je dat wat je in je hoofd hebt, werkelijkheid ziet worden door het harde werken en straks mensen ziet genieten in de zon, dan gaat dat sowieso kippenvel en een licht traantje bij me brengen. Daar doe je het allemaal voor.”

Uit de dagelijkse sleur

Door de huiselijke aankleding, moet SPOT een plek worden waar je graag wilt zijn. Qua keuken wordt er klein gestart, licht Vaas toe. Er staan drie SPOTdogs op het menu en er is een borrelkaart. Verder wil SPOT verschillende evenementen gaan organiseren. Op vrijdag en zaterdag draait er een DJ, en er staan al jeu de boules-toernooien, een high beer, een Spaanse zondag met salsa, sangria en paella en een bierfestivalletje op de planning. De evenementen zijn vooral op de zomer gericht, maar Vaas denkt ook al na over een wintermarkt en Halloweenfeest.

Waar Vaas normaal gesproken al festivalletjes organiseert, vindt hij het interessant om nu dagelijks aan een vaste plek te kunnen werken. “Wij willen mensen uit de dagelijkse sleur halen met onze evenementen. We worden er vrolijk van als we mensen zien genieten van wat wij doen. Dat kan door een festival, maar mensen op je terras hebben is veel toffer en persoonlijker.”

Op 2 juli opent het terras, van woensdag tot zondag. De pop-upbar zal tot oktober 2024 mogen blijven in Stadsoevers. Wat daarna de plannen zijn met SPOT, durft Vaas niet te zeggen. Wel heeft Trophies Events uitgesproken dat ze gaat kijken of er een vervolg mogelijk is, als SPOT een succes is en de ontwikkelingsgebieden Stadsoevers en Urban Sports Park ook tevreden zijn. “Wij moeten onszelf eerst bewijzen. Het wordt een groot avontuur, maar we gaan het meemaken.”