Hoogerheide

Borstelen en vegen nieuwe wapen tegen onkruid in Woensdrecht

Foto ter illustratie © Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht heeft besloten om op een andere manier onkruid op verharde ondergronden in de openbare ruimte tegen te gaan. Zo worden de veegroutes aangepast en wordt er naast heet water ook hete lucht gebruikt om onkruid te bestrijden.

Onkruid krijgt de kans om te groeien wanneer de wegen niet goed geborsteld en geveegd zijn. Wethouder Van Agtmaal: “Met een goed borstel- en veegbeleid wordt de voedingsbodem voor het onkruid op verhardingen verminderd en daarmee ook de hoeveelheid onkruid. Daarnaast bekijken we nieuwe methoden van onkruidbestrijding met hete lucht. Dit alles om het gesteld kwaliteitsniveau in de openbare ruimte te halen”.

Veegroutes

Er is daarom kritisch gekeken naar de huidige veegroutes van Saver en deze zijn aangepast. Daarnaast heeft de gemeente een nieuwe veegmachine aangeschaft. Deze machine kan vanwege het kleinere formaat ingezet worden op locaties die voor de wagen van Saver onbereikbaar zijn. Daarnaast wordt het aantal veegbeurten verhoogd van 6 naar 9 keer voor elke straat in de gemeente.

Heet water en hete lucht

Saver blijft in Ossendrecht, Calfven, Huijbergen en Putte de onkruidverwijdering verzorgen met heet water. De firma Prop zal de kernen Woensdrecht en Hoogerheide gaan beheren, waarbij hete lucht gebruikt wordt bij onkruidbestrijding. Aan het einde van het jaar wordt gekeken welke methode de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt.