Bosschenhoofd

Bosschenhoofd krijgt weer een supermarkt: ‘Concurrentie is altijd spannend’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De afgelopen jaren is er veel gebeurd aan het centrum van Bosschenhoofd. Nu gaat het project de laatste fase in. Vanaf 2020 zijn er plannen voor het realiseren van een supermarkt en negen woningen. Nu is het eindelijk zo ver, er komt een Boons Dagmarkt naar Gemeente Halderberge. Maandag is de laatste fase van dit project officieel afgetrapt.

Het nieuwe bestemmingsplan is begin van dit jaar vastgesteld. Dit betekent dat de bouw van zowel de huizen als de supermarkt door kan gaan. “Fantastisch nieuws! Het is echt iets waar Bosschenhoofd op zit te wachten. Dit is een langgekoesterde wens voor heel veel mensen”, zegt wethouder Thomas Melisse (VVD) enthousiast.

Bewoners die tegenover het nieuwe project wonen zijn ook blij. “Naar mate je wat ouder wordt is het makkelijk als je lopend naar de supermarkt kan”, vertelt een bewoonster. Met de komst van de winkel, is er ook extra parkeerruimte nodig. Die komt er ook. “Daar ben ik blij mee”, vertelt een buurtbewoner. “Het was al jaren een zooitje. We hebben hier te maken met veel parkeeroverlast. Daar komt straks hopelijk een einde aan.”

Niet bang voor concurrentie

Met de Albert Heijn in Hoeven om de hoek is de ondernemer van de nieuwe supermarkt, Gerald Ossenblok, niet bang voor concurrentie. “Concurrentie is altijd spannend, maar wij gaan ervoor zorgen dat we de beste en mooiste supermarkt wordt”, laat hij weten. Boon’s Dagmarkt wil zich gaan onderscheiden door gebruik te maken van veel verse, lokale producten. “De bedoeling is dat je niet verder de deur uit hoeft dan hier om de hoek”, stelt de ondernemer.

Ambitieus

Er wordt eerst gestart met de bouw van de negen woningen, daarna zal de bouw van de supermarkt starten. Een ambitieuze bouwer vertelde dat hij denkt dat de supermarkt wellicht al in december kan openen. Maar daar moeten de inwoners van Bosschenhoofd zich niet teveel op verheugen, denkt wethouder Melisse. “Ik richt me toch maar op het eerste kwartaal van het jaar, dan kan het alleen maar meevallen.”

 

Een bewoonster krijgt het eerste symbolische boodschappenmandje uitgereikt.