Roosendaal

Botsing tussen auto en taxi: twee dronken Belgen gearresteerd

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In de Hulsdonksestraat in Roosendaal zijn zondagavond een auto en een taxi op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond half tien. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder van de auto, een Belg van 32 uit Landegem, te veel had gedronken. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, maar wilde niet. Daarom is hij gearresteerd. Ook zijn vriendin is aangehouden.

In Roosendaal was er zondagavond een aanrijding tussen een taxi en een gewone auto. Dat gebeurde rond half tien in de Hulsdonksestraat. De politie nam een blaastest af bij de beide chauffeurs. De taxichauffeur had niet gedronken. Maar de andere bestuurder wel. Het gaat om een man van 32 uit Landegem in België. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Volgens de politie bleef de Belg smoezen verzinnen om maar niet mee te hoeven naar het bureau. Daarom is hij gearresteerd. Zijn vriendin, een vrouw van 28 uit Deinze, was het daar niet mee eens. Ze probeerde de agenten tegen te houden. Volgens de politie ging ze ook hard staan gillen bij de voordeur van omwonenden. Daarom is ook zij gearresteerd, voor openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.

De gearresteerde Belgen zijn later weer vrijgelaten. De man blies 560 ug/l in de ademanalyse. Dat was net niet genoeg om zijn rijbewijs in te moeten leveren. Maar hij krijgt wel een forse bekeuring. De twee auto’s konden niet meer rijden en zijn weggesleept door een takelbedrijf.