Roosendaal

Botsing tussen bedrijfsbus en scooter in Roosendaal

Foto: © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op een oversteekplaats aan de Leemstraat in Roosendaal is woensdagmiddag een 16-jarige jongen op een gestolen snorscooter in botsing gekomen met een bedrijfswagen. De 45-jarige bestuurder reed met zijn busje over de Leemstraat, parallel aan het spoor. Hij was halverwege de kruising totdat een scooterrijder ineens op zijn bus klapte, zo meldt de politie. De bestuurder van de snorscooter raakte bij de botsing gewond.

Door: Esmée van den Heuvel

Door de aanrijding kwam de persoon op de scooter hard op de grond terecht en liep vervolgens weg zonder zijn identiteit kaart te laten zien. De bus en de scooter hebben beiden schade opgelopen. De bestuurder van het busje belde de politie en beschreef via de telefoon uitvoerig hoe de bestuurder van de scooter eruit zag.

De agenten zijn snel ter plaatse gekomen bij de kruising waar het ongeluk heeft plaatsgevonden. Even verderop hebben de agenten een jongeman gevonden die voldeed aan de beschrijving. Ze hebben de jongen vervolgens meegenomen naar de plaats van het ongeval voor het verdere verloop van het onderzoek. De jongeman bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en de scooter waar hij opreed stond geregistreerd als gestolen.

Aangifte gedaan 

De jongeman blijkt zestien te zijn en komt uit Zevenbergen. Hij heeft flinke verwondingen opgelopen en moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. De scooter is door de politie in beslag genomen en wordt verder onderzocht. De bestuurder van het busje heeft aangifte gedaan tegen de jongen, omdat hij weg was gelopen van de plaats waar het ongeluk had plaatsgevonden.