Roosendaal

Boules in je buurt laat mensen kennis maken met jeu de boules en met elkaar

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De komende tijd staan verschillende wijken van Roosendaal in het teken van Jeu de boules. Het laagdrempelige spel kan de komende drie weken op verschillende plekken in de stad worden gespeeld. De bedoeling van het Boules in je buurt-project is om mensen kennis te laten maken met het spel en met hun buurtgenoten.

Jeu de boules is geschikt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het vereist geen speciale vaardigheden of fysieke fitheid, waardoor iedereen gemakkelijk kan deelnemen. De laagdrempelige aard van het spel biedt volgens de initiatiefnemers een ideale gelegenheid voor mensen om samen te komen, plezier te hebben en nieuwe vriendschappen te sluiten. “Je kan tijdens het jeu de boulen gezellig kletsen en het vergt niet erg veel energie”, zegt Sinne Weisz, projectleider van Boules in je buurt.

Jeu de boules

Tot eind oktober zullen Fontys sportkunde studenten en enthousiaste vrijwilligers de begeleiding op zich nemen. “Ze zullen uitleg geven over de regels en technieken van jeu de boules, en tegelijkertijd een fijne sfeer creëren waarin mensen op hun gemak zijn en contact kunnen leggen”, zegt de projectleider.

Het hoogtepunt van het project zal op zondag 22 oktober de Boules in je Buurt-dag zijn. Deze dag bij De Bommequet in Roosendaal staat open voor iedereen. “Dat wordt een gezellige dag, met muziek, koffie en natuurlijk veel jeu de boules”, zegt Weisz. De hoop is dat de deelnemers gedurende de vier weken al connecties hebben gemaakt, waardoor ze gezamenlijk naar deze afsluitende dag kunnen komen.

Ik denk dat jeu de boules wel hip kan zijn

Jeu de Boules, ook bekend als petanque, wordt veel gespeeld door mensen die op leeftijd zijn. In de praktijk blijken er dan ook veel senioren geïnteresseerd te zijn in de bijeenkomsten. Ook jongere mensen zijn van harte welkom tijdens de jeu de boules-momenten in Burgerhout, Kalsdonk, Tolberg, Langdonk, Kroeven, Kortendijk en Westrand. “Ik denk dat jeu de boules wel hip kan zijn”, benadrukt Weisz.

Om deel te nemen aan Boules in je Buurt kunnen geïnteresseerden zich inschrijven met een flyer met inschrijfformulier. Daarnaast is er de optie om online in te schrijven via de website van www.sportencultuuroosendaal.nl.