Halsteren

Bouwclubs van Brabantse Wal-optocht verrast met financieel steuntje in de rug

Sven de Laet Sven de Laet

Voor het tweede jaar op rij, trekt ook de Brabantse Wal optocht niet door de Halsterse straten. Om de bouwclubs een hart onder de riem te steken, riep de stichting Alterse Carnaval inwoners op om te doneren. Woensdagavond werden alle clubs verrast met het resultaat.

Normaal gesproken wordt er tijdens het verspreiden van de Alterse Carnavals Krant volop gecollecteerd. En hoewel het blaadje vol leut eerder deze maand opnieuw naarstig werd verspreid, werden de geldbussen nog maar even thuis gelaten met het oog op de coronamaatregelen.

Doorslaand succes

Maar de trouwe bouwclubs aan het lot overlaten, dat is geen optie voor de stichting. Dus werd er opgeroepen om die financiële bijdrage dit jaar dan maar over te maken. Of daar gehoor aan werd gegeven? Nou en of. Waar eerst alleen gemikt werd op een leuke verrassing voor de bouwclubs in de A-categorie, werd dat plan al snel bijgesteld. Ook de clubs in de kleinere categorieën werden woensdagavond getrakteerd.

Prins Ambrosio had de eer om de cheques uit te reiken. Dat gebeurde tijdens een tocht langs alle bouwclubs, die startte bij We zèn wir de leste in Roosendaal.