Bergen op Zoom

Bouwkennisdag in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Vanochtend was er een Bouwkennisdag aan de Ericalaan in Bergen op Zoom speciaal voor leerlingen van Het Kwadrant, Pomona en Markiezaatcollege. De leerlingen kregen een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven en kregen zelf ook de kans om een straatje te leggen of op de kraan zand weg te halen.

De jongeren konden binnenlopen in kamers waar de bedrijven wat gereedschap hadden klaargelegd en vertelden over hun werkzaamheden. Buiten konden de kinderen zelf stoeptegels leggen en stond er een kraan waarmee ze zelf zand konden pakken en verplaatsen.

Tevreden

Arjen de Vries, sociaal projectleider van de Bouwkennisdag en sociaal processmanager bij WoonSupportPlus, vindt het fantastisch om te zien. “Ik zie nu al een paar talentjes rondlopen. Om mij te leren hoe die kraan werkt duurt drie dagen, maar hier zie ik iemand die het binnen drie minuten al kan.”

Enthousiast

De Vries vindt het leuk om te zien dat de kinderen er zoveel plezier in hebben. “Het is belangrijk om de jeugd warm te maken voor een carrière in de bouwsector. Wij organiseren deze dag om leerlingen die voor hun studiekeuze staan, enthousiast te maken voor een bouwtechnische studiekeuze.”