Geen regio geselecteerd

Bovengrondse afvalcontainers gemeente Woensdrecht gaan ondergronds

© Gemeente Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Henk Kielman was maandag samen met Pascal de Klerk, adjunct-directeur van Saver, aanwezig bij een van de eerste plaatsingen van de nieuwe ondergrondse afvalcontainers in de gemeente Woensdrecht. Alle bovengrondse containers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons, glas en textiel worden vervangen door ondergrondse containers.

De locaties voor de containers blijven overal nagenoeg hetzelfde. Op de huidige bovengrondse containers staat vermeld dat deze vervangen worden. Zodra de bovengrondse containers weggehaald zijn, treden de ondergrondse containers in werking.

Fraaier en schoner

Wethouder Kielman: “Ondergrondse containers zijn veel minder zichtbaar en verstorend in het straatbeeld en daarnaast is de ervaring elders dat er minder bijplaatsingen van afval plaatsvinden, waardoor de omgeving rondom de containers fraaier en ook schoner blijft”.

Saverpas

In sommige gevallen heb je een Saverpas nodig om de container te kunnen openen. Zoals bijvoorbeeld bij containers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons waar een persmechanisme ingebouwd is. Deze kunnen uit veiligheidsoverwegingen alleen geopend worden met een Saverpas.