Huijbergen

Bovenste deel van oude schoorsteen Huijbergen afgebroken, de rest blijft staan

Het bovenste deel van de schoorsteen is maandag gesloopt, het begroeide deel blijft voorlopig nog staan.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Hij staat er al jaren, wordt niet meer gebruikt en is zelfs wat onveilig: de begroeide schoorsteen op het terrein van de oude melkfabriek aan de Bergsestraat, in Huijbergen. Even leek het erop dat het grote gevaarte tegen de vlakte zou gaan, maar dat blijkt toch anders te zitten.

Maandag verscheen er een grote kraan op het terrein van de voormalige melkfabriek. Even leek het alsof de complete schoorsteen tegen de vlakte ging. De eigenaar van het terrein, bouwbedrijf Meeusen, wil de boel namelijk slopen en daar acht nieuwe woningen plaatsen. Maar daar is voorlopig nog geen sprake van.

“Na onderzoek over de veiligheid van de schoorsteen bleek dat het bovenste gedeelte niet meer veilig is”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Woensdrecht. “Daarom is besloten om dat deel van de schoorsteen te verwijderen.”

Het veilige deel van de schoorsteen blijft namelijk gewoon staan. “En het terrein is na de sloopwerkzaamheden alweer netjes opgeruimd”, weet een  buurtbewoonster te vertellen. Wanneer alles dan wél gesloopt gaat worden, is nog niet bekend.

Bouwbedrijf Meeusen was dinsdag niet bereikbaar voor contact.

De sloopwerkzaamheden.