Roosendaal

Brand bij de afvalenergiecentrale SUEZ ReEnergy in Roosendaal

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bij de afvalenergiecentrale SUEZ ReEnergy in Roosendaal is woensdagochtend brand uitgebroken. Dat was bij de vestiging aan de Potendreef. Medewerkers die in die ruimte aan het werk waren, zijn zelf begonnen met blussen tot de brandweer kwam. Er is niemand gewond geraakt.

Door: Bianca van Vugt

Er is woensdagochtend brand uitgebroken bij de afvalenergiecentrale SUEZ ReEnergy aan de Potendreef in Roosendaal. De brandweer kreeg de melding rond kwart over 11. Er zijn meerdere blusvoertuigen ter plaatse geweest. Het eigen personeel van SUEZ ReEnergy was al begonnen met blussen, totdat de brandweer het kon overnemen. Er raakte niemand gewond.

De brand is begonnen op de loopband van de verbrandingsoven. Volgens een woordvoerder van SUEZ heeft er waarschijnlijk een vloeibare substantie tussen het afval gezeten en heeft die vlam gevat. De smeulende massa is aan het eind van de loopband in een afvalcontainer gevallen, waardoor daar brand ontstond.

Omdat de brand in de container zat, kon hij niet uitbreiden en makkelijk worden geblust. “Hierdoor is de schade heel beperkt gebleven,” aldus de woordvoerder. “De oven heeft even op een wat lagere stand gedraaid. Maar we verwachten dat ie rond 15.00 uur weer vol aan kan.” Alle werkzaamheden in het bedrijf zijn verder gewoon doorgegaan.