West-Brabant

Brandweer rukt 155 keer uit tijdens jaarwisseling

De brandweer had zijn handen vol aan een brand in Halsteren ©112 Markiezaten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De brandweer in Midden- en West-Brabant is tijdens de jaarwisseling 155 keer uitgerukt. Het ging voornamelijk om buitenbranden. Het merendeel van de meldingen vond plaats tussen 22.00 uur ‘s avonds en 2.00 uur ‘s nachts. De jaarwisseling is rustiger verlopen dan afgelopen jaar.

De brandweer spreekt van een rustig verloop van de jaarwisseling. De meeste meldingen voor de brandweer vonden plaats in de vier grote gemeenten van de regio; Tilburg, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Bijna 100 keer is uitgerukt voor kleinere buitenbranden zoals containers en vreugdevuren. Bij 20 meldingen was er sprake van een autobrand. In 15 gevallen werd er brand gemeld in een gebouw. De meeste van deze branden konden snel worden geblust, echter in Halsteren en Prinsenbeek was extra inzet nodig.

Explosie gasfles Halsteren

In Halsteren ontstond op oudejaarsochtend brand in een schuur aan het Sint Maartensplein. De brand is ontstaan door een brandende frituurpan tijdens het bakken van oliebollen. Bij de brand is een gasfles geëxplodeerd. De bewoner heeft brandwonden opgelopen en is voor behandeling door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de aangrenzende woning.

Lees ook: Explosie met gasfles tijdens oliebollen bakken