Wouw

Brandweerkazerne Wouw misschien op bedrijventerrein De Hoogt

Brandweerkazerne aan de Donkenweg in Wouw

De brandweerkazerne aan de Donkenweg in Wouw

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal bekijkt of de nieuwe brandweerkazerne van Wouw gebouwd kan worden op bedrijventerrein De Hoogt in Wouw. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van Roosendaalse Lijst.

Roosendaal heeft met de brandweer afgesproken dat de bouw van een nieuwe kazerne uiterlijk in de tweede helft van 2020 begint. De brandweerkazerne zou dan in januari 2022 klaar moeten zijn. Hoe de nieuwbouw betaald gaat worden, is nog niet duidelijk. Daarvoor moet de gemeente gaan praten met de veiligheidsregio, want die huurt ook het huidige pand van de Wouwse brandweer.

Onveilig

Vorig jaar ging de gemeente op zoek naar een nieuwe plek voor de Wouwse brandweer. De kazerne aan de Donkenweg in Wouw voldoet niet meer. Er waren plannen om de voormalig bibliotheek aan de Kloosterstraat in Wouw te gaan gebruiken. Maar daartegen kwamen te veel bezwaren. De bieb ligt in een druk gebied met schoolgaande kinderen en winkelend publiek. Dat leek veel mensen te onveilig. In oktober ging de gemeente Roosendaal op zoek naar een andere plek.

“Prima plek!”

Roosendaalse Lijst wilde graag weten hoe het met de zoektocht staat. Nu blijkt dat de gemeente een plek op het oog heeft op De Hoogt in Wouw, is de partij tevreden. Eric de Regt van Roosendaalse Lijst: “Nabij de snelweg A58. Lijkt mij een prima plek!”