Geen regio geselecteerd

Brave Borsten halen 1000 euro op voor Spierziekten Nederland

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Genootschap Der Brave Borsten uit Roosendaal heeft 1000 euro opgehaald voor Spierziekten Nederland. De Brave Borsten hielden zondagmiddag een HaringParty om geld in te zamelen.

Alle gasten en donateurs lieten de haring smakelijk naar binnen glijden. Het was genieten, maar natuurlijk wel voor het goede doel. Het Genootschap Der Brave Borsten hield zaterdag een HaringParty bij Café Ergens Anders in Roosendaal om geld in te zamelen. De opbrengst was voor Spierziekten Nederland.

Trotse voorzitter

Rob Trom is voorzitter van het Genootschap Der Brave Borsten. Hij is er erg trots op dat zo’n kleine club vrienden toch een leuk bedrag bij elkaar wist te krijgen. “We hebben flink kaarten verkocht natuurlijk, voor de HaringParty. Tevens hadden wij sponsoren. Zo kwamen wij op het enorme bedrag van 1000 euro. En met een cluppie van 8-9 man, dat vind ik nogal een prestatie,” glundert Trom.

Veel mensen met spierziekte in Brabant

Spierziekten Nederland is blij met de gift. Volgens Ton Emmers, secretaris van Spierziekten Nederland, is onze provincie een regio met veel mensen met een spierziekte. De organisatie heeft alleen al in Brabant zo’n 7.000 leden. “Maar ja, er bestaan ook pak ‘m beet 700 spierziektes, waarvan sommige spierziektes ook niet bekend zijn,” legt Emmers uit.

Geld voor onderzoek

Volgens Emmers is het belangrijk dat er geld is om onderzoek te doen naar de verschillende oorzaken. “Men weet dat iemand een spierziekte heeft. Maar wat voor spierziekte? Daar hangt geen naamplaatje aan. Dat is soms heel frustrerend, dus er wordt heel veel onderzoek gedaan om te proberen te achterhalen wat mensen mankeren.”