Geen regio geselecteerd

Bravis neemt twee operatiekamers over van ziekenhuis in Gouda

Een van de operatiekamers die van Gouda naar Roosendaal wordt verplaatst

Redactie Redactie

Het Bravis ziekenhuis heeft twee operatiekamers overgenomen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De operatiekamers zullen zaterdag 16 juni arriveren op de locatie in Roosendaal.

 

 

De twee operatiekamers zijn volgens een modern industrieel bouwconcept gerealiseerd en daardoor in grote delen verplaatsbaar. De voorbereiding voor het grote transport zijn inmiddels getroffen. Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft door de nieuwbouw de hightech operatiekamers niet langer nodig. Ze zijn nog in perfecte staat en gaan gebruikt worden door het Pijncentrum en Oogheelkunde in Roosendaal.

Het verplaatsen van de operatiekamers gaat nog een hele opgave worden. Het demonteren, transporteren en opbouwen van de operatiekamers gaat gebeuren met vijf vrachtwagencombinaties en een van de grootste hijskranen van Europa. Deze kraan wordt al vanaf 11 juni in Gouda opgebouwd. In Roosendaal verzorgt een 700 tons kraan de takelwerkzaamheden, waarbij zelfs bouwdelen de laatste meters op transportrollen naar hun definitieve plaats worden gereden.