West-Brabant

Bravis verdubbelt capaciteit Intensive Care

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Om de toename van het aantal coronapatiënten in de regio op te vangen heeft Bravis de Intensive Care capaciteiten verdubbeld. Op dinsdag 31 maart lagen er 19 besmette mensen op het IC, terwijl dat er de vrijdag ervoor nog maar 9 waren.

Normaliter heeft het Bravis ziekenhuis 15 IC-bedden en dat zijn er nu dus 30, waarvan er 24 zijn gereserveerd voor coronapatiënten. In Bergen op Zoom is de verkoeverafdeling tijdelijk ingericht voor Intensive Care, voor patiënten die geen corona hebben maar wel intensieve zorg behoeven. Daarnaast is het aantal medewerkers op de IC-afdelingen vergroot, onder meer met anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en verkoeververpleegkundigen van de OK’s.

Aantallen

Dinsdag lagen er in totaal 49 patiënten met bewezen corona in de Bravis locaties, waarvan er 8 afkomstig zijn uit andere ziekenhuizen. Het totaal aantal overleden patiënten met corona staat nu op 13 personen. Er zijn sinds de crisis hier begon 43 mensen hersteld verklaard en ontslagen.

Medewerkers testen

Laboratorium Microvida start deze week met een nieuwe machine waarmee meer en sneller testen geanalyseerd kunnen worden. Het gaat om ongeveer 1000 monsters per dag en daardoor is het weer mogelijk om Bravis medewerkers te testen op mogelijke besmettingen. Dit was tijdelijk door capaciteitsgebrek gestopt.