West-Brabant

Bravis vervangt verouderd parkeersysteem als eerste in Bergen op Zoom

Foto: Bravis

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Sinds afgelopen maandag is bij de Bergse Bravis vestiging het betaalsysteem voor parkeren vervangen. Voortaan kan er contactloos afgerekend worden met een betaalpas. Ook de indeling van de parkeergelegenheid is gewijzigd. In Roosendaal worden de aanpassingen binnenkort doorgevoerd.

Patiënten en bezoekers kunnen in Bergen op Zoom vanaf nu met hun betaalpas de parkeerterreinen in- en uitrijden. De gehanteerde tarieven worden vervolgens automatisch van hun rekening afgeschreven. Dat betalen kan zelfs contactloos, ook als er bij de inrit een parkeerticket is getrokken. Daarnaast is de indeling er wat gewijzigd. Er was een toegang tot parkeerterrein P2 aan de Paracelsuslaan, maar die is komen te vervallen.

Wie cash wil afrekenen kan dit voortaan alleen nog doen bij één automaat naast de hoofdingang. Wel blijven de tarieven ongewijzigd, ook voor week-, maand- en jaarkaarten. Weekkaarten kunnen gekocht worden bij de betaalautomaten, voor maand- en jaarkaarten kan je terecht bij de balie in de centrale hal.

Beide locaties

Ook in Roosendaal zal de parkeerinstallatie vernieuwd worden, naar verwachting medio juni. De vervanging was nodig omdat het verouderde systeem veel storingen gaf. Het nieuwe is bovendien vanuit beide locaties te bedienen.