Bergen op Zoom

Bravis wil nieuw ziekenhuis in 2025 openen

Bravis wil in 2025 al een nieuw ziekenhuis openen op een nieuwe plek tussen Bergen op Zoom en Roosendaal © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Bravis ziekenhuis wil al in 2025 een nieuw ziekenhuis openen op een nieuwe plek. Ergens langs de snelweg tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Eerder lagen er plannen om dat pas in 2030 te doen. De Raad van Bestuur neemt hierover begin volgend jaar een beslissing.

Als de raad groen licht geeft, betekent dat de vestiging Bergen op Zoom mogelijk al in 2025 dicht gaat. De locatie Roosendaal blijft dan tot 2030 open. Afgelopen jaar werd bekend dat het fusieziekenhuis in 2030 wilde verhuizen naar een nieuwe locatie. Echter de Raad van Bestuur van Bravis wil al vijf jaar eerder overstappen naar een nieuwe locatie. Dit bleek uit de presentatie van het beleidsplan 2019-2021. Bravis wil naar een nieuwe locatie waar de kernfuncties worden samengebracht. De poliklinieken in Oudenbosch, Steenbergen en Etten-Leur blijven voorlopig wel op hun huidige plek.

Verouderd

Eén van de huidige hoofdlocaties uitbreiden is geen optie. Zowel het voormalige Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom als het Franciscusziekenhuis in Roosendaal zijn verouderd. Ze dateren namelijk uit 1968. Een nieuw ziekenhuis bouwen zal tussen de 200 en 300 miljoen euro gaan kosten.