West-Brabant

Bravis ziekenhuis vraagt aandacht voor WereldPrematurenDag

Foto: Bravis Ziekenhuis.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Op 17 november is het WereldPrematurenDag. Het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom en het Raadhuis en de televisietoren in Roosendaal vragen daar die dag aandacht voor, door paars te kleuren. Ook krijgen alle ouders van een kindje op de afdeling Neonatologie een goodiebag.

Een prematuur is een baby die vóór 37 weken zwangerschap wordt geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan elfduizend kindjes. In het Bravis Ziekenhuis zijn vorig jaar 75 baby’s te vroeg geboren. “Dat is voor ouders een hele spannende periode”, vertelt Bianca Janssen, ze is Neonatologie High Care verpleegkundige bij Bravis.”Prematuur geboren kinderen hebben een grotere kans op het krijgen van complicaties.”

Zo hebben prematuurbaby’s vaak ondersteuning nodig bij ademhalen, of hebben ze een infuus of sondevoeding nodig. Na ontslag uit het ziekenhuis, komen de baby’s nog vaak op controle bij een kinderarts of bijvoorbeeld een logopedist of fysiotherapeut. Door aandacht te vragen voor WereldPrematurenDag hoopt Bravis deze ouders een hart onder de riem te kunnen steken.