Hoogerheide

Brede Welzijns Instelling (BWI) Woensdrecht gaat verhuizen

De BWI verhuist per 1 december naar het gemeentehuis in Hoogerheide

Redactie Redactie

De Brede Welzijns Instelling (BWI) in Woensdrecht gaat verhuizen. Het kantoor aan de Kromstraat is vanaf 23 november definitief gesloten. Per 1 december zal de stichting haar intrek nemen in het gemeentehuis. De BWI is een maatschappelijk initiatief in de Woensdrechts samenleving. Je kunt er terecht met allerlei vragen. Daarnaast organiseren en coördineren ze activiteiten en bieden ze diverse producten en diensten aan.

Door: Roland Pijnen

Het nieuwe onderkomen van de BWI ligt op steenworpafstand van de huidige locatie. Maar het plan om te verhuizen ging niet zonder slag of stoot. “Er is lang gesproken en eindelijk is het zover”, aldus de BWI.

Nieuwe locatie

Op dinsdag 1 december worden de activiteiten van de BWI weer opgepakt. Dat doet ze in de bibliotheek, die gevestigd zit in het gemeentehuis. De activiteiten zijn onder andere de lessen van To-Taalhuis en de spreekuren van Startpunt Grip op geld en Steunpunt Statushouders. In de Bibliotheek zijn spreekkamers ingericht. Die moeten zorgen dat de privacy van de gesprekken gewaarborgd worden. Ook zijn er zithoekjes gecreëerd om een praatje te maken. 

Tijdens de verhuizing blijft de BWI telefonisch en per mail bereikbaar. Als je een BWI-medewerker wilt spreken kun je dat vragen bij de receptie in het gemeentehuis.

Professioneel en betrokken

De BWI is al meerdere jaren aanbieder van welzijnsdiensten binnen de gemeente. De BWI gelooft in een Woensdrechtse samenleving waarin iedereen deelneemt. Ze dragen hieraan bij door samen te werken met diverse partners op allerlei gebieden. “Dit betekent dat wij onze inwoners, zowel in groepsverband als individueel, ondersteuning bieden. Inwoners kunnen rekenen op professionele medewerkers en betrokken vrijwilligers. Thuis, in de buurt en op onze locaties”, aldus de BWI.                                                                                       

Het motto van de BWI is Betrokken, Betrouwbaar en Begripvol. “Dat zie je terug in ons gedrag, in onze symboliek en in al onze communicatie. We gaan eerlijk en respectvol om met onze cliënten.” Volgens de BWI maken zij het leven van mensen prettiger en zorgen ze ervoor dat zij verder kunnen met een glimlach op hun gezicht.