Bergen op Zoom

Bruiloftsstoet zorgt voor verkeerschaos

Redactie Redactie

Een colonne van huwelijksgasten heeft zaterdagmiddag voor veel problemen gezorgd om en nabij Bergen op Zoom. De stoet van meer dan 100 auto’s negeerde massaal verkeersregels en zorgde voor veel bijna-aanrijdingen. De politie ging voor de stoet rijden op de snelweg. Een bestuurder die er met hoge snelheid vandoor ging is later aangehouden.

De meldingen stroomden gistermiddag bij de politie binnen vanaf 13.45 uur. Een grote groep auto’s zorgde in de buitenwijken en het centrum van Bergen op Zoom voor een verkeerschaos en gevaarlijke situaties. Automobilisten werden afgesneden, auto’s uit de stoet remden plots, voetgangers en fietsers konden maar net ontkomen aan een aanrijding en de auto’s blokkeerden de weg.

Daarna trok de stoet de snelweg op richting Roosendaal, waar nog meer verkeersregels werden overtreden. Auto’s werden over de vluchtstrook ingehaald en ook hier ging het onnodig en plotseling remmen door. Meer dan genoeg reden voor agenten om in te grijpen. De politie nam met hun auto’s plaats voor de trouwstoet. Zij gebruikten sirenes en zwaailichten. Zo werd de snelheid van de colonne teruggebracht.

Ter hoogte van de Wouwse Tol vond één van de bestuurders het nodig om een flinke prop gas te geven en er met een snelheid van tegen de 200 km/u er vandoor te gaan. Bij de afrit Roosendaal/De Stok is de 25-jarige man uit Bergen op Zoom opgevangen door agenten. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden. Ook is het rijbewijs van de wegpiraat ingenomen. De in beslag genomen auto bleek eigendom te zijn van een verhuurbedrijf. De Officier van Justitie moet bepalen wat er met de auto gebeurt.