Geen regio geselecteerd

Bruine welkomsborden voor Grenspark Kalmthoutse Heide

Redactie Redactie

In het bijzijn van bestuurders van de gemeenten Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht werden dinsdagochtend de nieuwe gebiedsaanduiding borden van Grenspark Kalmthoutse Heide onthuld. De bruine borden zijn bedoeld om de voorbijgangers duidelijk te maken in welk stukje natuur ze terecht komen.

Voorzitter van het grensoverschrijdende park Martin Groffen onthulde samen met de burgemeesters van Stabroek en Kalmthout en wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht het bord in Kalmthout. In totaal zullen er dertien borden komen te staan in de regio. “De mensen die met de auto naar Frankrijk rijden komen langs de snelweg vaak borden tegen van het gebied waar ze zijn, wij als grenspark dachten dat willen wij ook”, geeft Martin Groffen aan.

Recreanten

Eerder dit jaar veranderde het grenspark al van naam en er staan nog meer dingen op de planning ter bevordering van het aantal recreanten die naar het park komen. “Binnen het park gaan we meer routes en bebording aanleggen”, zegt Groffen. Volgens wethouder van Agtmaal is het erg belangrijk dat de borden er gekomen zijn. “Zo blijven er mensen die hier langs komen ook hangen in deze mooie streek”, zegt hij.

In Nederland komen de borden onder meer aan de Scheldeweg in Hoogerheide en aan de Abdijlaan in Huijbergen. Niet alle borden zijn al geplaatst, maar dat zal in de loop van de week gebeuren.