Bergen op Zoom

BSD en Vereniging Binnenstad tegen nieuw appartementencomplex

Het Amsterdamse Fivente wil op het terrein van de oude brandweerkazerne een zorg-woon-complex bouwen

Redactie Redactie

De Bergse Sociaal Democraten (BSD) en Vereniging Binnenstad zijn beiden tegen de bouw van een nieuw appartementencomplex op de locatie waar vroeger de brandweerkazerne stond. Beide partijen zijn voorstander van een nieuw parkeerterrein.

Piet Juten van de BSD snapt niet wat de gemeente wil gaan doen. “Er zijn zoveel parkeerproblemen hier. Nu willen ze een nieuw appartementencomplex gaan bouwen, maar zo worden die problemen alleen maar groter.” Hoe de gemeente op de proppen is gekomen met het Amsterdamse Fivente, snapt hij ook niet. “Er zijn in Bergen op Zoom en in de buurt genoeg aannemers die hier maar wat graag iets mee wilden doen.”

Parkeerterrein met groen

Ook Jan Weyts van Vereniging Binnenstad blijft erbij dat de locatie van de oude brandweerkazerne hard nodig is als parkeerterrein. “Dat is de beste oplossing. Met de komst van de nieuwe wijk Bergs Licht is de parkeerdruk alleen maar groter geworden.” Jan Weyts is voorstander van het parkeerterrein, maar vind het niet erg als er wat extra groen komt. “Vroeger was dit allemaal natuur. Ik hoop dat de gemeente uiteindelijk besluit om hier toch een parkeerterrein van te maken, maar met een deel groen.”

Toekomst

20 februari volgt de commissievergadering. Beide partijleden zijn duidelijk: “Dat parkeerterrein moet er komen. Dat is de beste oplossing”, aldus Juten. Weyts denkt aan de toekomst: “Wanneer er een parkeerterrein gelegd wordt, kan dat altijd nog makkelijk weggehaald worden als het geen succes blijkt. Bij een appartementencomplex is dat niet.”