Geen regio geselecteerd

Bureau Brabant besteed aandacht aan serie overvallen in Roosendaal

Bureau Brabant maakte woensdag opnames bij McDonalds in Roosendaal © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het televisieprogramma Bureau Brabant besteed maandag 5 maart aandacht aan een serie overvallen in Roosendaal. De dader sloeg maar liefst vier keer toe. Woensdag werden er opnames gemaakt bij de vestiging van McDonald’s aan de Takspui.

Kort na elkaar werden in Roosendaal op maandag 18 december 2017 drie overvallen gepleegd. Rond 21.45 uur vond de eerste overval plaats op een tankstation aan de Antwerpseweg. Rond 23.10 uur was het prijs bij Domino’s Pizza aan de Boulevard. Twee uur later was de McDonald’s aan de Takspui aan de beurt.

Op donderdag 28 december 2017 was het opnieuw raak. Toen werd rond 22.10 uur een vestiging van New York Pizza aan de Nieuwe Markt overvallen.

De recherche gaat er inmiddels vanuit dat het steeds om dezelfde dader gaat. Hij sprak gebroken Engels met een haast Afrikaans accent, droeg vaak donkere Nike sportschoenen en had steeds een groot vleesmes bij zich. In vrijwel alle gevallen maakte hij slechts een gering geldbedrag buit omdat in die zaken de kassa regelmatig afgeroomd wordt. 

De uitzending van Bureau Brabant is maandagavond te zien bij Omroep Brabant.