Roosendaal

Burgemeester Han van Midden: ‘Dit moet iedereen een keer meegemaakt hebben’

Buremeester Han van Midden op de top van de Mont Ventoux

Burgemeester Han van Midden op de top van de Mont Ventoux

Kitty Joachems Kitty Joachems

Hij zag er als een berg tegenop. En tegelijk is hij trots op de overweldigende teamsfeer. Burgemeester Han van Midden is één van de deelnemers aan ColSensation die de Mont-Ventoux beklimt.

ColSensation is een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal. Tijdens ColSensation beklimmen deelnemers de Mont Ventoux. Met als doel geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker en een beter leven met en na deze ziekte.

Negende editie

Sinds 2012 beklimt jaarlijks een team van helden per fiets of te voet de Kale Berg. Afgelopen week dus voor de negende keer. En met 365 deelnemers verdeeld over 23 teams was er ook dit jaar weer sprake van een indrukwekkende Roosendaalse enclave op dat kleine stukje Frankrijk.

Kippenvel op een zonovergoten top

Achter al die deelnemers staat een sterk team aan vrijwilligers. Onder leiding van Teun Suijkerbuijk zorgen zij er onder andere voor dat elke deelnemer persoonlijk wordt ontvangen op de top van de berg. En dat is een aaneenschakeling van bijzondere en emotionele momenten. Want iedere deelnemer heeft zo zijn eigen redenen om die Mont Ventoux te bedwingen. Ook dit jaar sprak Suijkerbuijk dan ook van “kippenvel op een zonovergoten top.”

Bergbeklimmende burgemeester

Eén dag voor de beklimming kwam Van Midden aan in Frankrijk. Met gemengde gevoelens. Trots op de sfeer en de teamspirit. Onder de indruk van al die vrijwilligers. En geïmponeerd door die enorme berg. Vrijdag was het zover. Van Midden trok de stoute wandelschoenen aan en bereikte de top. Het bewijs deelde hij op Facebook. Met de Tullepetaonse vlag in de hand staat Van Midden, ogenschijnlijk fit, op bijna 2 km hoogte op de top van de Kale Berg.

Omvergeblazen

Ook Suijkerbuijk is trots. Niet alleen op alle deelnemers en vrijwilligers maar ook op het eindresultaat. Met bijna 12.000 donaties werd er een fiks bedrag opgehaald. Hij schrijft daarover op Facebook: “Op 1 september hadden we een donatiestand van rond de 260 duizend euro. Dat vonden we gezien de omstandigheden van afgelopen periode al heel bijzonder. Afgelopen weken werd er nog een schepje bovenop gedaan. We zijn omvergeblazen door dit geweldige bedrag! Er is maar liefst 375.310 euro bij elkaar gebracht door alle deelnemers en vrijwilligers! Een diepe buiging voor jullie allemaal!”