Roosendaal

Burgemeester leest voor aan kinderen van basisschool Lavoor

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Burgemeester Jacques Niederer heeft donderdagmiddag voorgelezen aan de kleuters van basisschool Lavoor. Hij deed dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen. De kinderen werden meegenomen in een spannend avontuur van, jawel, een burgemeester.

Bij basisschool Lavoor waren ze vereerd dat de burgemeester kwam voorlezen. “Als je leert lezen, gaat er een wereld voor je open. Onze school en onze leerkrachten doen er alles aan om kinderen die bijzondere ervaring mee te geven. Dat burgemeester Niederer hier komt om de kleuters voor te lezen, voelt niet alleen als een erkenning voor het belang van lezen bij kinderen, maar zeker ook voor de inzet van onze leerkrachten”, aldus directeur Janneke van ’t Wout.

Letterfeest

Basisschool Lavoor besteedt veel aandacht aan lezen en voorlezen. Daarom wordt er niet alleen bij de kleuters, maar ook in alle andere groepen veel aandacht besteed aan hoe leuk lezen is. Zo heeft groep 3 een heus ‘letterfeest’ gehad, waarbij ze een letterdiploma kregen en op een speelse manier met taal aan de slag gingen.

De Nationale Voorleesdagen zijn nog tot en met 2 februari. Doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen.