Bergen op Zoom

Burgemeester Margo Mulder sluit drie panden op grond van Opiumwet

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Burgemeester Margo Mulder heeft drie panden gesloten in Bergen op Zoom. Twee panden zijn voor zes maanden gesloten. Het derde pand is voor twaalf maanden gesloten. De redenen van de sluitingen hebben allemaal te maken met de Opiumwet.

Een pand mag door de burgemeester van een gemeente worden gesloten, als het de openbare orde en veiligheid in de omgeving verstoord. In deze gevallen gaat het om een unit in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Parallelweg, een pand en erf aan de Antwerpsestraatweg en een berging behorende bij een woning aan de Mahlerstraat.

Bij alle drie de panden zijn op basis van bevindingen door de politie bestuurlijke rapportages opgesteld. Op basis daarvan heeft de burgemeester gebruikt gemaakt van haar mogelijkheid om te panden te sluiten. De gemeente roept inwoners op om verdachte situaties altijd te melden bij de politie, of bij Meld Misdaad Anoniem.

“Samen met de politie staan we voor de veiligheid van onze inwoners en de leefbaarheid in de wijken. Het is verboden om middelen die onder de Opiumwet vallen in bezit te hebben. Overtreed je bewust de regels, dan weet je dat dit soort consequenties kunnen volgen”, aldus burgemeester Mulder.